Ikea!

Ställde klockan imorse för att åka till Ikea!
Kom hem med en hylla till Cornelias rum, en garderob till grovköket och lite smått och gott som krokar, batterier, värmeljus, servetter, galgar m.m.
Blev så himla sugna på att köpa ordentliga garderober med skjutdörrar men det kostar ju en del. Vi ska kolla lite och mäta och så och se vad det skulle gå på.

När vi kom hem hämtade jag Cornelia och hennes kompis som ska sova här inatt.
Själv ska jag åka till Linn och kolla på film om ett tag.

Puss och kram!

Måndag!

Idag blev en kall dag på jobbet. Jag och Theresia fick äran att inventera hela utemarknaden... Efter bara typ en kvart var mina händer stelfrusna så fick gå in och sätta på mig dubbla vantar. Men det var nog försent för sen frös jag bara mer och mer. Efter en och en halv timme hade jag typ ingen känsel i fingertopparna så gick in och värmde mig. Gjorde sjukt ont i fingrarna när känslen kom tillbaka. Och sen var det bara ut igen och fortsätta =(
Skönt när det var klart!

Efter jobbet tog jag mig ner på stan för att kolla in mellandagsrean. Vilken skit! Hittade ingenting kul!! Jo jag köpte ett par mjukisbyxor för 129:- och två par vantar men dom var inte på rea. Sen köpte jag julklapp till Micke och present till lilla Ebba som fyller 3 år idag.

Efter middagen åkte vi dit för att gratta henne. Fikade och hade trevligt med Robin och Sara medans barnen lekte.
När vi kom hem fixade vi belysningen i barnens dockskåp. Isabelle blev jätteglad och tyckte det blev så fint och det blev det verkligen. Dom fick ju en hel del lampor till skåpet i julklapp så det lös ju i alla rum =)
Cornelia sover över hos en kompis i natt så vi har Isabelle mellan oss i sängen.

Imorgon bär det iväg till Ikea. Skulle dit för att köpa en hylla till Cornelias rum och lite värmeljus men satt och kollade på deras hemsida och då ploppade det upp en massa saker som vi kom på att vi behöver.

Puss och kram!

Så var julen över...

Söndag kväll och julen är slut för denna gång... Helgen har varit jättemysig! Camilla kom över i torsdags kväll för att fira jul med oss. På julafton tog vi det lugnt på dan. Vattnet hade fryst pga kylan igen så vi åkte över till Jockes pappa för att låna duschen. Strax innan Kalle Anka började gick vi över till släkten för att fira jul. Kvällen blev hyfsat trevlig men med en del irritation. Julen är barnens högtid och därför tycker jag faktiskt inte att man måste dricka så mycket alkohol den dagen. Det är helt okej att dricka lite glögg och vin och så i måttlig mängd och till och med att ta några snapsar till julmaten, men som vanligt så är det någon som dricker alldeles för mycket och börjar sluddra och somnar till sist vid bordet! Inte okej!! Börjar verkligen ledsna på alla vuxna människor som inte kan behärska sitt drickande... Jag menar vi var där med våra barn som bara är 5 och 7 år men med fanns också två till barn som är i en väldigt påverkbar ålder och behöver verkligen inte få se mer sådant än vad dom gjort senaste åren.
Nej jag funderar verkligen på att skippa vartannat år med Jockes släktsida om det fortsätter så här, och fira varje år med min underbara familj =) Älskar er!!!
Barnen var iaf nöjda och glada med sina julklappar!

Dagen efter åkte Jocke och Camilla till Stockholm för att hämta Filip och så kom pappa. Vi fikade och delade ut julklappar. Barnen fick ännu fler fina saker, bl.a kläder, lavalampor, dockhusmöbler, mysiga filtar, smink, och Isabelle fick en efterlängtad gunghäst och Cornelia fick en Barbiehäst som kan gå själv =)









På kvällen käkade vi middag och spelade buzz (som vanligt).
Jag hade också varit lite snäll för jag fick några julklappar. Fick smink av Camilla och så fick jag och Jocke några klappar gemensamt bl.a en brandsläckare, ett buzz-spel och en signerad dvd med Robert Gustavsson. Fick också en stekpanna från jobbet och från Linn fick jag godis och ett paket näsdukar, fniss, det passar mig verkligen jag som är snorig typ jämnt =)

Idag har jag jobbat. Har stått hela dagen och packat ner massa julsaker. Precis när jag stod och plundrade den sista sidengranen (lika jobbigt varje år att packa ner allt) kom en kund och ville köpa den med pynt och allt! Perfekt, det underlättar verkligen till nästa år att kunna plocka fram nytt och fräscht! =)
Efter inventeringen om en vecka kommer vi troligtvis möblera om lite i butiken. Hela min avdelning ska flyttas. Det ser jag fram emot, alltid kul att förnya så det inte blir samma samma hela tiden. Tror det kommer bli bra också, måste bara klura ut hur det ska se ut och hur det ska få plats eftersom det är lite trängre där min avdelning ska va.

Veckan som kommer ska Jocke och barnen vara lediga och jag ska jobba. Skönt att slippa lämna på dagis och fritids på morgonen, då kan man sova lite längre =)

Puss och kram!

Snö och kallt!

Idag har det varit ca -25 grader. Helt sjukt kallt!!! Den korta stunden det tar att gå från bilen och att lämna på dagis och fritids hann snoret i näsan frysa till is, haha! Det gjorde ont i kinderna för att det var så kallt och händerna höll på att frysa sönder. Fick sota för att jag var för lat för att köpa varma vantar tidigare i vintras...nu har jag bara ett par fleecevantar och dom värmer verkligen inte. Så det ska jag köpa efter jul, kanske hittar nåt fynd på mellandagsrean?
Pga kylan blev det också strömavbrott på jobbet idag, ja det blev i typ hela Norrtälje tydligen. Stod ensam på lagret när det blev MÖRKT! Fick leta mig fram bland vagnar och annat =) Sen var vi strömlösa i en timme, och precis innan det hade blivit mörkt ute (då hade vi fått stänga butiken) så kom strömmen tillbaka. Tur det, hade inte varit kul att stänga nu under julförsäljningen.

Igår på min lediga dag åkte jag och Bellan in och storhandlade till julen. Camilla kommer hit imorgon kväll och stannar till söndag så det blev mycket snask =)
Julafton ska vi fira med Jockes familj, och på juldagen kommer Filip hit och även pappa och mamma. Sen jobbar jag annandagen tyvärr men det är lika bra. Brukar ha mycket att göra mellan jul och nyår med att plocka ner all jul + inventera och samtidigt förbereda stora inventeringen och sälja massa blommor till nyår!

Sen äntligen blir det ett nytt år och med det känns det som att nerräkningen till våren börjar! Visserligen brukar januari, februari och mars vara jäkligt sega men det går iallafall framåt och blir ljusare för varje dag.
Längtar efter lediga sommardagar när man kan sitta på altanen i solgasset, och ungarna kan leka utomhus och springa runt som dom vill.
Bjuder på två härliga bilder med stor kontrast:


Midsommarafton 2010


November 2010

Får se om jag hinner skriva något mer innan jul annars vill jag önska alla en GOD JUL!!!!

Puss och kram


4:e advent!

Oj jag uppdaterar visst inte så mycket som jag borde kanske. Ska försöka bättra mig där...
I tisdags var det iaf lucia på dagis och det var lika underbart och gulligt som vanligt! Isabelle hade ju innan sagt att hon inte ville vara med men det var hon och efteråt sprudlade hon av glädje och stolthet och sa hur roligt det hade varit =)



En lycklig och stolt tjej efteråt!


Isabelle med hennes två bästisar Smilla och Leia

På Cornelias luciatåg i måndags finns det tyvärr inga bra bilder eftersom min käre men ibland korkade man höll i kameran och på alla bilder står Cornelia gömd bakom lucian =(

På jobbet flyter allt på bra iaf tycker jag. Rätt kul att jobba nu med alla julgrupper som ska göras och att få plocka med alla fina julblommor. Kul när det är mycket att göra tycker jag! Förutom att chefen är stressad och hysterisk så känns det som att de flesta, både arbetskamrater och kunder, är lite extra glada =)

Igår var jag till ridskolan med Cornelia igen. Den här gången fick hon rida utan stigbyglar för att öva balansen. Duktig var hon men när hästen travade höll hon hårt i sadeln =) Man blir ju lite avundsjuk också, tycker ju själv att det är så himla kul att rida men det är ju säkert minst 15 år sen man gjorde det. Och så har jag ju blivit allergisk mot hästar också. Har inte märkt det så mycket förut men igår blev jag riktigt snorig och täppt i näsan när jag satt i ridhuset och det höll i sig hela kvällen sen. Trist men man får försöka komma ihåg att ta en tablett innan i fortsättningen.
På kvällen igår hade vi bjudit över Erin, Niklas, Leia, Lilly och lilla Liam på lite glöggfika. Det var riktigt mysigt och slutade självklart med att vi spelade buzz =) Så skönt med lugna hemmakvällar med goa människor istället för det eviga rännandet på krogen som vissa gör varje helg. Kul ibland visst, men jag är nog för gammal för det =)

Nu väntar julveckan! Ledig på tisdag som vanligt men mån, ons och tors jobbar jag till minst 18. Men nu ser jag verkligen fram emot julen, speciellt eftersom Camilla kommer på torsdag kväll =) Har köpt en julklapp till henne som jag tror hon kommer gilla!! Blev så nöjd med den =)

Just det, igår när vi var och handlade på Coop träffade vi på självaste Tomten! Barnen vart uppspelta och fnittriga och dom vågade faktiskt sätta sig i Tomtens knä så vi fick knäppa kort =)
Så avslutar med dom fina bilderna!







Fick leka lite ren och snögubbe också


Det var ju vi också tvugna att göra =)

Puss och kram!



Lucia!

Upp tidigt imorse för att titta på skolans luciatåg i kyrkan. Cornelia är med i kören så det är kul!
Började bra och alla barnen var så duktiga. När det började närma sig slutet vek sig plötsligt benen på Cornelia och hon satte sig på ändan. Upp igen men ramlade två gånger till och blev helt blek i ansiktet. Hon såg helt förvånad ut som om hon inte riktigt förstod vad som hänt...Vi försökte få henne att gå och sätta sig men hon vågade inte, och först när fröken förstod läget så fick hon gå till bänken och sitta ner. När luciatåget skulle tåga ut kom hon till oss och blev jätteledsen. Usch vad det värkte i mammahjärtat då. Då förstår man att hon inte är så stor som man ofta tycker...
Tröstade en stund och övertalade henne till att försöka gå till skolan som vanligt ändå. Tror att hon var trött eftersom hon och Isabelle var uppe och sprang inatt, och så äter hon ganska dåligt med frukost på morgonen. Så nu har vi lärt oss en liten läxa iaf att nästa gång det blir uppträdande så ska vi se till att hon sover, äter och dricker ordentligt innan!

Imorgon blir det ännu mer lucia, nu på dagis med Isabelle.

Förra veckan var jag ju hemma med Cornelia nästan hela veckan. På torsdagen åkte Jocke på kryssning så då passade jag och tjejerna på att klä julgranen. På fredagen var det en väldigt lugn dag hemma och på kvällen hade vi fredagsmys och tittade på Idolfinalen.


I lördags bar det av till Stockholm och Annexet för att gå på julgalan. Var en jättebra show faktiskt, kan varmt rekommenderas! Men det blev ingen fest, vi åkte hem direkt efter showen för ingen var på direkt partyhumör. Gjorde inte mig något eftersom jag ändå körde =)





Nu är det dags att gå och knoppa så jag orkar vara ledig imorgon =)
Puss och kram

Sjukstuga!

Vabbar idag då Cornelia är sjuk. Hon fick hög feber redan i lördags och sen har det gått upp och ner. Feber i söndags men feberfri i måndags så jag skickade henne till skolan igår eftersom dom skulle ha luciaträning. Men igår kväll vid middagen så blev hon jättehängig och då hade hon feber igen. Så idag tar vi en vilodag igen. Hon har ingen feber nu men har jobbig hosta och har nästan tappat rösten.
Så nu sitter mina små änglar och ritar i köket och jag tänkte att jag skulle uppdatera lite här. Tänkte väl passa på att städa också när man ändå bara är hemma.

Ikväll ska jag hem till Linn och spela Buzz =) Så jäkla kul spel!!
Jocke och jag har också köpt buzzrar och singstar mickar till vårt ps3. Så jag hoppas syrran kan komma hit någonting i jul så vi kan sjunga =)

På lördag ska jag på julgalan på Annexet med jobbet. Det blir roligt! Men det blir lugnt då jag ebjöd mig att köra. Så himla trist att altid få köra jämnt pga att man bor på landet och måste ta sig hem. Skulle ju vart gott med några glas vin...jaja man mår ju bättre dagen efter iaf =)

Nej nu tjatar barnen om att få spela på datorn så jag får väl låta dom göra det innan mina öron börjar brinna =)

Puss och kram

Snö och kallt!!

Just nu händer det inget intressant...jag bara jobbar om dagarna och slappar på kvällarna. Försöker njuta av julen och allt runtomkring. Gottar mig med glögg, lussebullar och pepparkakor med brie =) Mums!!
Har ändå lite svårt att finna den där riktiga julkänslan...vet inte om det beror på att man har haft jul på jobbet sen mitten av oktober? Men med all snö ute är det iaf riktigt fint med alla stjärnor och belysning överallt. Lyser verkligen upp.
Jag är ju inget stort fan av snö och kyla men måste faktiskt säga att så länge det ligger som det gör nu och vägarna är fint plogade så gillar jag det faktiskt =) Okej temperaturen behöver ju inte ligga på -15 som den gör nu, kunde ju ligga mellan 0 och -5 eller något...hade ju varit behagligare!

Har börjat handla lite julklappar. Barnens är snart färdiga, får nog ta det sista nästa helg.
I tisdags kväll bakade vi pepparkakshus med barnen. Jocke klistrade ihop och sen fick barnen dekorera helt själva. Dom var så nöjda med sitt fina hus när det var klart.

Tror att jag börjar bli förkyld...är jättetjock i halsen. Barnen är ju hostiga fortfarande och Cornelia är snorig och klagar på ont i halsen. Ska ju jobba helg nu också så känns inte så kul om man mår dåligt. Vill verkligen inte bli sjuk men å andra sidan är det väl bättre att få det nu istället för att ligga däckad på julafton!

Jaja, snart är det dags för jobb!

Puss och kram!



RSS 2.0