1:a advent

Jaha så var denna helg snart till ända...trist! Det har varit en mysig helg iaf. Igår åkte jag in och storhandlade på dagen och var på ridskolan med Cornelia på eftermiddagen. Hon är så duktig Cornelia. Hon har inte ridit alls många gånger men det går jättebra för henne och hon tycker det är så kul! Hoppas hon får plats i en riktig grupp snart.
På kvällen kom Robin och Sara hit på middag. Det var hur trevligt som helst. Vi åt god mat och fikade och sen skulle Jocke visa Robin sitt nya Ps3 och då vart vi fast där till klockan 02:30. Satt och spelade olika spel och hade skitkul =)





Tv-spel på storbild =)

Imorse gick jag upp och började adventspynta på en gång då jag inte hunnit förbereda det. Fixade adventsstaken och satte upp stjärnor i fönstren. Barnen tyckte det var jättemysigt att få tända första ljuset.
Sen blev det bullbak med barnen. Båda hjälpte till med degen men sen skulle Cornelia på kalas så Isabelle hjälpte mig med baket.


Konstigt att det ska vara så svårt att slappna av när man bakar med barnen. Jag har liksom lite svårt för när dom gör "fel". Men idag försökte jag verkligen låta Isabelle vara med så mycket som möjligt och visst bullarna blev inte dom finaste men dom smakade godomligt och jag och barnen fick en mysig stund =)

Imorgon börjar en ny ganska händelselös vecka. Tråkigt!! Jobbar helg IGEN! Veckorna går så fort att det är läskigt! Men förhoppningsvis går även denna tråkiga vecka lika fort...
 
Puss och kram!

Äntligen helg!

Äntligen fredag och ledig helg!! Fullt ös på jobbet den här veckan. I går hade vi planteringskväll för en trädgårdsförening så då jobbade vi efter stängning och hjälpte kunderna. Det är ganska mysigt med lite julstämning och så men det ska kacklas och drickas kaffe i åratal så man blir rätt trött när klockan är 21 och man bara vill gå hem...Men men det är ju lite ob iallafall =)

Idag flöt det på bra, har haft en hel del att göra. Jag, Linn och Dennis unnade oss en lunch från pizzerian idag också. Är egentligen för snål för att äta lunch där, för mig funkar havregrynsgröt liksom men idag är det fredag och då kände jag för det =)
Handlade lite julpynt med mig hem, bl.a lite hyacinter som jag planterat. Åh vad det kommer dofta gott =)

Den här helgen blir lugn och skön! Imorgon blir det ridskolan med Cornelia och sen kommer Regina, Andreas, Sara och Robin och alla barnen hit på middag så då blir det fullt hus. Inte så lugnt då kanske men trevligt =)
På söndag ska jag nog baka dom där lussebullarna som inte blev av i tisdags. Och så blir det ju till att adventspynta också! Mysigt!!!

Ha en bra helg!
Puss och kram!


Strömlös dag!

Nej det blev inget bak idag. Har haft strömavbrott till och från hela dagen pga något arbete här i närheten. och eftersom jag var tvungen att ha ugnen till baket så var det ingen ide att börja.

Cissi kom över på en kaffe så vi satt och spelade yatzy och pratade. Lika mysigt som alltid =)

Städade lite men på eftermiddagen satte jag mig tillsammans med barnen i soffan och spelade Ds. Haha vad ska man göra när man inte har ström så det varken går att titta på tv eller sätta på datorn?

Nu är iaf strömmen tillbaka helt sen ca 2 timmar så det är skönt.
Imorgon blir det jobb igen, dom här 4 lediga dagarna gick alltför snabbt =(

Cornelia berättade att på skolan hade 2 kompisar i hennes klass spytt idag!  Och nu börjar hon gnälla om att hon mår illa...men jag tror i och för sig att hon kan hitta på lite för vi pratade om att vi hoppades att hon inte skulle bli smittad. Hon har börjat allt mer att låtsas vara sjuk så hon ska få vara hemma. Och nu hoppas jag att hon låtsas för jag vill inte ha magsjuka i familjen!! Har flera kompisars familjer som jag vet har legat hemma i omgångar... Usch, vill inte!!! Håller tummarna...

Puss och kram! 


Bullmamma!

Idag har jag haft en mysig dag med mina två tjejer. Började dagen med att baka pepparkakor. Hade köpt två degar och tänkte att jag kunde hjälpa till men Cornelia och Isabelle tyckte det var så roligt så jag bakade bara en plåt och sen vågade jag inte ta någon mer deg. Till och med när degen var slut ville dom fortsätta. Som tur är hittade jag två tuber glasyr i skåpet så dom fick dekorera kakorna också. En varsin stor burk fick dom när allt var klart!






När Jocke kom hem från jobbet brummade jag och Cornelia till Norrtälje och handlade lite mer bakgrejer. Så efter middagen bakade jag saffransmuffins också =)



Så nu har jag gjort lite nytta inför advent iallafall!

Jocke är som vanligt hos Micke idag så jag har det lite lugnt och skönt för mig själv. Men saknar honom faktiskt lite...vi träffades ju knappt i helgen!

imorgon är jag ledig igen och då blir det förhoppningsvis mer bak!

Puss och kram!

Bilder från Västerås!

Här kommer lite bilder från helgen:


Nina och Sara gör sig iordning


På restaurangen






På Blue Moon bar



Jag och mina två sötnosar!
Jag och mina två sötnosar!


Bästa helgen på länge =)

Den här helgen har varit helt fantastisk!! I fredags efter jobbet åkte jag hem till Cissi på tjejmiddag. Hur trevligt som helst med helgoa tjejer. Vi åt jättegod mat som Cissi och Malin hade slitit med och satt och pratade och skrattade.
Dagen efter vaknade och mådde jättedåligt. Kändes som jag var väldigt bakis med hade bara druckit några glas vin och en cider kvällen innan. Men det var bara att pallra sig upp och packa väskan för att åka till Västerås. Jocke var snäll och skjutsade mig till bussen och efter att ha sovit på den på vägen in till Danderyd så mådde jag lite bättre. Nina och Sara plockade upp mig och det var som vanligt lika roligt att träffa dom och skvallra lite.
När vi kom fram slängde vi in väskorna och kollade in rummet lite snabbt och gick ner på stan och shoppade. Jag köpte lite smink, skinnleggings, en kofta och ett linne.
Ganska mysig stad det lilla vi såg!
Tillbaka på rummet blev det modevisning av våra nya kläder =)

Gick iväg och åt på en restaurang i närheten. Det ingick i hotellpriset en tvårätters så det var kanon!

Sen satt vi på hotellrummet och snackade, drack, busade och flamsade tills vi gick till Blue moon bar. Ett helt okej ställe faktiskt! Bra musik, trevliga människor. Jag som egentligen inte gillar så värst mycket att gå ut på såna ställen hade jättekul! Men hur svårt blir det när man är ute med två partypinglor där humöret alltid är på topp? =)
Så himla roligt det är att festa med er tjejer, man kommer liksom tillbaka till den gamla goda tiden när man var 18 och var ute varje helg. Men nu är man 30 och då orkar man inte riktigt det. Då trivs man med sitt lugna trygga familjeliv men en sån här utekväll lite då och då sitter absolut inte fel =)
Tack snälla sötnosar för den här helgen, bättre 30-årspresent kunde jag inte fått!!

Vaknade imorse och mådde faktiskt helt okej. Och det var ju skönt för vi skulle ju åka hem. Min älskling var en ängel och hämtade mig i Stockholm.
Så nu har vi ätit tacos och ikväll blir det en lugn filmkväll. Tänkte kolla på Kommisarie Späck, hoppas den är rolig!

Just nu verkar det inte gå att ladda upp några bilder men det kommer senare!

Puss och kram!


Snart helg!

En jobbdag kvar sen är det äntligen helg =)
Den här dagen har gått bra på jobbet. Fick lite varor som jag plockade upp och sen hjälpte jag Linn i växthuset. Det är kul då kan man stå och snacka och skoja lite samtidigt som man plockar, så går tiden lite snabbare.

Innan jobbet åkte jag ner på stan för att se om jag kunde hitta nån ny tröja till helgen, men hittade inget kul alls. Hade inte så mycket tid på mig så jag kunde iofs inte titta i alla affärer men jag köpte iaf ett halsband, hårspännen och två nya nagellack.

Imorgon blir det jobb igen, sen hem och byta om och åka till Cissi på tjejmiddag. Det ska bli så mysigt! Dricka lite vin och snacka skit, det är härligt det =)
Fast har lite dåligt samvete för att jag ska vara borta hela helgen men tänkte gottgöra barnen på måndag genom att baka pepparkakor. Är ledig då eftersom skolan har planeringsdag. Hoppas på att hinna baka även lussebullar och kanske något annat gott till julen, får se vad det blir!

Puss och kram!

Händelselösa dagar...

Har inte gjort något speciellt alls varken igår eller idag. Var ju ledig igår men tog det bara lugnt. Tvättade flera maskiner. Det är helt sjukt, jag tvättade helt rent i fredags när jag var hemma och ändå hade det hunnit blivit två helt fulla maskiner tills igår. Förstår inte hur det är möjligt...tur att jag ändå tycker att tvättningen är den minst tråkiga vardagssysslan iaf.

Köpte lite julklappar till barnen på nätet. Det blev två prinsessfilmer och en cd-skiva med musiken från flera disney-filmer. Det tror jag kommer bli uppskattat, har ju två prinsessfanatiker här hemma =)

Idag har jag bara jobbat. Är sjukt trött ni så ska gå och lägga mig, måste vara pigg i helgen för då blir det galej=)

Puss och kram

Klantig idag =(

Imorse var jag nog lite trött för jag min klant glömde ta på mig stegräknaren. Så gick en hel dag utan att tjäna in ett enda steg =( Men nu har jag gått en timme på crosstrainern så jag tjänade in lite iaf. Men känns surt!!

Jobbet flöt på bra. Julpyntade framme vid kassorna. Hela jag var full av glitter... förberedde för planteringen av julgrupper. Lite orättvist det där, jag skulle också kunna tänka mig att stå ute på lagret, plantera och lyssna på radio i några timmar. Låter skönt =) Men det blir några andra som får göra det...
Fick nästa års schema och chefen hade lyssnat på mina önskemål så jag får sluta tidigare på onsdagar och börja tidigare på torsdagar istället =)

Ikväll är jag gräsänka igen. Jocke är borta mycket om kvällarna nu om man jämför med hur det varit förut. Men det är bara bra tycker jag, har ju tjatat på honom att åka och träffa kompisar lite oftare. Dels så tycker ju jag att det är skönt att få vara ensam ibland och dels så tycker jag att han ska bli bättre på att åka iväg och göra roliga saker.

Imorgon blir en lugn och skön dag. Cornelia är hostig så hon ska få vara hemma med mig och Isabelle så vi behöver inte ställa någon klocka. Så skönt!! Speciellt eftersom jag jobbade hela helgen så har jag inte haft sovmorgon sen förra helgen. Så hoppas att barnen sover läääänge =)

Puss och kram!


Jobbhelgen över!

Imorse vaknade jag med en varm och gosig Isabelle bredvid mig! Tyvärr kunde vi inte ligga kvar så länge eftersom jag skulle åka till jobbet och lämna av bellan hos Jocke innan. Isabelle blev jättebesviken över att vi inte kunde ligga kvar i sängen och mysa och titta på barnprogram så jag lovade att vi skulle göra det på tisdag när vi är lediga.

Jobbet flöt på bra idag med. Alltid kul att jobba med Linnzingen och Tessan! =)

Blir en lugn kväll hemma idag med. Tänkte lägga mig i sängen snart och titta på Jurassic park 3. Längesen jag såg den. Har för mig att den inte är så bra men jag kan inte rå för att jag ändå tycker att det är lite häftigt med dinosaurierna =p Tycker att filmerna är otroligt bra gjorda, dom ser ju verkligen riktiga ut.

Imorgon börjar en ny härlig vecka! Iallafall helgen blir härlig. På fredag blir det tjejmiddag hos Cissi som fyller 30 och på lördag åker jag, Nina och Sara till Västerås för att bo på hotell en natt=) Ska bli skitmysigt! Inte så ofta man träffar mina hjärtan!

Puss och kram!

Bra helg än så länge...

Igår kväll åkte vi över till Regina och Andreas. Vi hade ätit middag innan men när vi kom dit så bjöds det på smörgåstårta! Typiskt, men man måste ju passa på så det gick ner några bitar utav det med =) Jättegoda var dom! Mycket trevliga vänner där som vanligt men vi var trötta och åkte hem tidigt för att titta på Idol.

Idag var en ganska behaglig dag på jobbet. Mycket folk i butiken så tiden gick rätt fort. Det fanns inte så mycket att göra i butiken direkt så vi hade verkligen tid att ta hand om kunderna. Inför fars dag och med ett kupongerbjudande om orkidéer så blev det mycket inslagningar och sånt. Köpte själv med mig två orkideér hem. 3-stänglade för 99:- kan man ju inte motstå...hoppas jag får dom att överleva nu bara! Det där med skötsel av blommor är ju inte min starka sida...haha!
Linn hade bakat en smarrig after eight tårta som satt fint på lunchen. Tack för det =) 


Kom hem och möttes av Isabelles skratt, alltid härligt att höra. Hon och Jocke satt i badet och hade det mysigt =)

Carina kom över på ett glas vin ikväll, så vi satt och snacka om allt möjligt. Bli mycket prat om inredning och pyssel med henne, det är ju ett intresse vi delar. Hon är så duktig på allt pyssel, typ skriva, sy och fixa. Önskar att jag var lika duktig =)
Cornelia sover hos en kompis inatt och Jocke är också hos en kompis och sover troligtvis kvar där så Isabelle sover i vår säng inatt. Det är ju så mysigt! Nu ligger hon och tittar på Alladin i sängen och somnar säkert snart.
Jag ska väl hitta på nåt kul vid datorn eller kanske kolla på nån film men jag jobbar ju imorgon igen så det blir nog sängen ganska tidigt.

Isabelle ligger och myser i vår säng.

Puss och kram!

Vabbar idag!

Idag är jag hemma med Isabelle. Hon har hostat ganska mycket dom senaste veckorna och inatt hostade hon rätt mycket och kändes lite varm imorse så då tyckte jag att hon fick vara hemma och vila en dag. Så jag passar på att städa huset, det behövs verkligen! Byta alla sängkläder t.ex det var ett tag sen.
Skulle behöva gå ut och bära upp lite ved under tak också, idag tog det säkert en halvtimme innan jag fick fyr på brasan bara för att veden ligger under snön och blir blöt =( men man känner inte riktigt för att gå ut och plaska i blötsnön...

Hoppas på att Isabelle är pigg till kvällen för då är vi bjudna hem till Andreas och Regina för att fira Andreas som fyller år.

Nej nu kallar tvätten på mig...bäst att gå!


Isabelle och Cornelia tillsammans med kompisarna Ida Och My i tisdags =)

Ledig tisdag!

Ledig dag idag men var uppe med tuppen ändå för att skicka iväg Cornelia till skolan. Carina kom över på en kopp kaffe på förmiddagen. Vi satt i köket och snackade och drack kaffe och väntade på snön som skulle komma. Och mycket riktigt så kom den och nu har vi nog minst en dm snö här. Usch!!

På eftermiddagen kom Cissi och lämnade sina små änglar My och Ida. Jag hade lovat att passa dom medans hon hade konsert med kören. Dom åt middag här och sen fick dom äta tårta och kakor som var kvar från helgen. Det var populärt =)

Nu ligger jag i sängen och kollar på min favoritserie Desperate Housewifes!

Puss och kram!

Min stora tjej!

Tänk att det har gått 5 år sedan jag hade min lilla bebis i famnen!! Tiden går så fort... För 5 år sedan låg jag på bb med min nyfödda lilla dotter. Hon kom i en väldans fart så jag hann precis komma in till förlossningen, tack och lov, så fullkomligt flög hon ut innan man ens hann reagera knappt.
Idag fyller hon alltså 5 år, eller en hel hand som vi brukar säga. Klockan 7 gratulerade vi henne med sång och paket i sängen. Hon hade önskat sig en Pippi-dräkt med en Lilla Gubben-käpphäst så det fick hon plus lite annat.

På jobbet fick jag besök av Cissi. Hon sprudlade av glädje och berättade lite roliga saker som hänt. Är så glad för din skull vännen!!
Fick gå lite tidigare från jobbet så vi hann äta och baka tårta innan kvällsgästerna kom. Det var farmor, farfar, Ann-Sofie, kusinerna och Linn som ville komma och fira vår prinsessa. Jocke är ju tårtmästaren i vår familj så dagen till ära hade han fixat en hallon- och blåbärsgräddtårta. Mycket god!

När alla gäster gått hem var det nästan dags för barnen att gå upp och lägga sig. Jag fick många många pussar och kramar från Isabelle så det verkar som att hon var nöjd med dagen.

Cornelia har gnällt idag över att hon har ont i benet. Hon ramlade igår när hon var ute och lekte och hon säger att hon gjorde illa sig då. Man vet ju aldrig riktigt med barn för ena stunden grät hon och var helt förtvivlad för det gjorde så ont och nästa stund hade hon glömt det och sprang omkring och lekte. Hon är inne i nån period nu när hon tycker det är roligt att leka att hon gjort illa sig och måste ha bandage och hoppa på kryckor så hon säger ju jämt och ständigt att hon gjort illa sig.

Nej nu kanske man ska gå och lägga sig. Jocke är hos en kompis och tittar på film så jag är ensam ikväll men han kommer nog hem snart!

Barnkalas...

Idag fick vi ordentlig sovmorgon! Barnen vaknade visserligen vid 7:30 men dom lekte uppe på sina rum tills kl 9:45 då jag gick upp. En stor fördel med att inte ha jättesmå barn längre =)
Efter frukosten började tjatet: -När kommer mina kompisar??!! Japp idag var det dags för barnkalas. Det började inte förrens kl 13 men vi hade gott om saker att göra innan dess. Städa (varför gör man det innan kalaset??), klä på och fixa barnens hår, duka, blåsa ballonger och plocka fram godsakerna.

I väntan på kompisarna

När barnen väl kom blev det full rulle från första stund! Men alla skötte sig bra och vips så hade två timmar gått.






Leia fick stanna kvar ett tag efter kalaset så nu leker barnen snällt så mamma och pappa får pusta ut...

Ikväll får vi eventuellt besök av några kompisar.
Är det någon mer som är fikasugen så kom gärna över för som vanligt så köper man på sig väldigt mycket fikabröd =)

Puss och kram!

Första kalasdagen avklarad!

Idag har vi firat! Började dagen med Ja må hon leva för Camilla och så fick hon en havreboll med ett ljus i =)  
Efter frukost satt vi och tittade på Johan Glans som vi har inspelat. Han är så sjukt rolig den killen, man skrattar så mycket trots att man sett den flera gånger förut.

Sen kom pappa hit och Isabelle fick paket. Dagens höjdpunkt för henne! Och såklart fick hon flera saker som stod på önskelistan, bl.a en sparkcykel, en servis och en Askungen-dräkt. Hon blev jätteglad!
Efter lite fika och prat så åkte alla hem. Jag och Isabelle åkte in och handlade till barnkalaset som ska vara imorgon. När vi åkte förbi kyrkan hade det hunnit bli mörkt och det var så fint med alla ljusen på gravarna. Jag får nog vara lycklig som inte har någon närstående som har gått bort så jag har inte någon grav att åka till. Men man kan ju passa på att tänka på alla andra människor som har någon att sakna, det kan nog inte vara så lätt alla gånger! Kram till alla er!


Lite bilder från dagen:


Isabelle med sin nya sparkcykel.




Mamma, Camilla, pappa och Cornelia


Jag provade Cornelias snygga scarf.


Jocke hade borstat håret dagen till ära ;)

Måste tipsa er om The last bounce som går ikväll på tv. Det är deras sista föreställning som gick i Globen i våras. Jag var där och dom var så bra!! Måste ses!! Tyvärr kan inte vi spela in hemma hos oss, hade gärna gjort det annars för den är värd att se fler gånger! Får väl hoppas att den släpps på dvd sen.

Puss och kram!

Härlig fredag!

Äntligen fredag och ledig helg! Har syster, Filip och mamma på besök och nu har vi precis ätit tacos och ska snart titta på Idol. Huset doftade av nybakta pepparkakor när jag kom hem, ungarna hade varit duktiga =)
Imorgon kommer pappa hit också, då ska vi fika och fira Camilla och Isabelle, det blir mysigt.

Nu ska jag gå och vara lite social!
 
Puss och kram!

Onsdag!

Onsdag är verkligen veckans segaste dag! Jobbar mellan 9-18 och hälften av personalstyrkan är ledig. Tur iaf att jag får jobba med Piff och idag var även T på jobbet och då blir det lite roligare.
Var över på Rusta på lunchen för att köpa en tavelhylla och en rulle tapeter. Jag kom på idén att vi skulle tapetsera baksidan på vår lilla köksö nu när vi ändå håller på att måla om =) Jocke var förbi jobbet på hemvägen så då skickade jag med honom det jag hade handlat och när jag kom hem 2 timmar senare så hade målat klart allt (nästan, lite små hörnor kvar) OCH satt upp tapeten! Han kan han min man ibland =)

Så här fint blev det (tänk bort dom gröna köksluckorna i bakgrunden, dom ska förhoppningsvis snart bli vita)

Imorgon kommer min älskade syster hit och hälsar på! Hon fyller år på lördag och Isabelle fyller år på måndag så vi ska väl ha lite dubbelfirande =)
Isabelle kan knappt vänta på sin födelsedag. Hon blir 5 år nu och att fylla år är ju såå stort för henne. Man kan inte annat än bara njuta av att se sin dotter så lycklig (samtidigt som man ska trösta storasyster som blir avundsjuk och ledsen för att inte hon får några paket).



Avslutar kvällen med en bild på mina sötaste =)

Puss och kram

Jahaja!

Har tänkt länge på att starta en blogg men har hela tiden struntat i det för jag har tänkt att vem i hela världen skulle bry sig om vad jag sysslar med om dagarna?? Men efter lite påtryckningar från min goa vän Cissi så har jag nu startat en blogg och den som vill får läsa, ni andra struntar helt enkelt i det. Om inte för annat så kan det ju vara kul att ha själv och kunna gå tillbaka och läsa.

Ja här hemma håller vi som vanligt på att göra om. Den här gången är det hallen och köket som målas om till vitt, äntligen! Har länge varit trött på den gulblommiga tapeten som suttit där. Vet inte varför i hela friden vi valde en blommig tapet för 6 år sedan men då tyckte vi att den var jättefin =)
Så idag har jag målat i flera timmar men tog en paus tidigare för att åka och hälsa på Cissi i hennes lilla stuga. Drack kaffe och lyssnade på hennes skönsång. Du är verkligen bäst på att sjunga sötnos, ryser i hela kroppen!!
Vi kom överens om att ge varandra en biosupé i 30-årspresent. Så då ska vi gå på bio någon kväll och äta en god middag ute. Så mysigt, det ser jag fram emot!

Jaha det här får väl räcka för denna gång. Lägger in en 2 år gammal bild eftersom jag hellre står bakom kameran än framför, får bli bättre där =)

Puss och kram!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0