Jobbhelgen över!

Äntligen är helgen över. Har jobbat så skönt att få se fram emot nästa =) Det har flytit på bra på jobbet iaf. Skulle kunna vart en till igår. Rätt mycket folk i butiken periodvis och vi var bara tre stycken som jobbade varav under ca två timmar var en på rast.
I lördags var Isabelle på kalas så då åkte Jocke in till Norrtälje med Cornelia för att ta hål i öronen. Hon har tjatat länge nu och vi tycker att hon är stor nog nu. Hon har ju haft förut men efter en infektion vägrade hon ha örhängena i för det gjorde ont och så växte hålen igen. Hon var jättemodig nu och hade suttit och skrattat när hålen skulle tas. Så nu sitter två små fina röda pärlor i hennes öron =) Jättefint!!

Nästa vecka är det sportlov och jag har tagit ledigt på fredag. Camilla och Filip kommer hit på torsdag och stannar nog hela helgen. Ska bli mysigt!!!

Puss & kram

Isabelles rum klart!

Igår tapetserade vi Isabelles fondvägg och det blev så fint! Isabelle blev jättenöjd och glad. Så här är lite bilder på hur det ser ut i hennes rum nu:







Lite mörka bilder tyvärr...får försöka knäppa i dagsljus och lägga upp sen.
Cornelia blev iaf väldigt avundsjuk och vill också ha en mönstrad tapet säger hon. Men hon får vänta lite. Det var inte så länge sen vi gjorde hennes rum och det är ju jättemysigt, speciellt hennes rosa sovhörna som hon dessutom fått en tv till.







Hoppade över träningen idag pga att jag var iväg och tränade i måndags och så ska jag jobba sent både torsdag och fredag så jag kände att jag ville vara hemma med barnen. Tyvärr var jag så j-a sötsugen så jag smällde i mig knäckemackor med vitlöksost och två havrebollar istället för att vara nyttig =I Jaja man måste ju få äta lite gott ibland...

Ha en härlig kväll!!
Puss & kram


Lediga



Idag är jag och min ena prinsessa lediga. Vi gör ingenting förutom att slappa och pyssla.
Fick ett sms om att tapeterna fanns att hämta så ikväll ska Bellans rum bli färdigt!! =)

Mamma har bokat flygbiljetter till London idag så den 12 maj bär det av för några dagar med turistande och MYCKET shopping! Weehoo!! Kan knappt vänta!!

Igår kväll var jag och Linn på aerobics. Tränade mycket sånt när man var yngre och det gick ganska bra igår men man märker att man inte gjort det på ett tag. Brukar inte ha svårt med koorinationsförmågan men vissa grejer gick bara inte. Inga svåra rörelser alls men så fort jag skulle röra armarna tappade jag bort benen, haha! Men jag ska helt klart fortsätta med det så man blir nog bättre efter några gånger...

Nu ska jag och Isabelle gå upp och försöka rensa ut massa leksaker på deras rum. Ska nämligen hyra ett bord på en barnloppis i Brogården i mars. Perfekt tillfälle att försöka bli av med lite grejer och så har vi lovat barnen att vi ska göra nåt roligt för pengarna, typ lekrymden eller nåt.

Puss & kram


Pysslig dag!

Idag blev en heldag på övervåningen. Jocke målade det sista i Isabelles rum och jag och Cornelia började möblera om i hennes rum. Tog sin tid men det är så himla skönt att få det gjort. Man får ju passa på att dammsuga överallt när man flyttar på möblerna.
Nu är iaf allt klart i Isabelles rum förutom fondväggen där den nya tapeten ska sitta. Hoppas den kommer i början på veckan.


Isabelles tyckte det var kul att hjälpa till och städa

På eftermiddagen åkte Jocke och Bellan iväg till simskolan. Idag gick det sådär. Hon var med en liten stund, sen ville hon till pappa och fick lämna tidigare. Hon frös sa hon men jag vet inte. Hoppas det går bättre nästa gång, man får väl ta det i hennes takt. Hon har ju alltid älskat att bada och har inte varit rädd för att vara under vatten och så men så har hon alltid bara badat på grunt vatten men nu gå ju vattnet upp till bröstet på henne. Hon kanske tycker det är obehagligt och behöver tid att vänja sig? Vi får se hur det går...

Nu ligger iaf båda barnen uppe i sina städade och fräsha rum och tittar på tv och myser =)
Ska jag snart också göra...





Puss & kram

Dålig dag som slutade bra...

Den här dagen började inge bra alls! Åkte in till Norrtälje, var nere på stan och kolla och åkte till Järnia för att köpa tapeter. När jag parkerat bilen är det en kille som står bredvid som vänder sig mot mig och frågar om jag vet om att jag har punktering... Faaaan!! Hade ingen aning. Ringer Jocke som får klä på sig själv och barnen och brumma in och byta däcket. (Jag vet, kunde gjort det själv men jag vet inte hur man gör) Han tar bilen till Ok och där säger dom att jag åkt på bara fälgen ett bra tag så den är helt förstörd...bara att köpa ett nytt däck. Som tur är hittar Jocke ett på nätet för ca 800:-, inte så farligt.
Iaf så får jag ta Jockes bil och fortsätta handla. Åker tillbaka till Järnia och beställer tapet medans barnen sitter tjuriga och uttråkade i bilen. Blev dyrare än vi räknat med, nästan 1000:- för 2 rullar =( Och tyvärr var det beställningsvara så hoppas dom kommer i veckan.
Handlar lite mat och snacks till kvällen och åker hem.
Hoppas på att resten av dagen och kvällen blir bättre och det blir den som tur är =)

Jag och Cornelia åker till ridskolan och denna gång mår hon inte illa. Får den häst som hon önskar, en stor, och är överlycklig efteråt. Ledaren är jätteduktig med barn och låter henne få hjälpa till med hästen litegrann även efteråt. Så himla skönt att det funkade den här gången, var lite orolig att hon skulle börja må illa bara för att hon var orolig och kände efter för mycket.

På kvällen får vi besök av Cissi, My och Ida. Dom äter middag här och vi kollar på melodifestivalen. Blev en riktigt mysig kväll =)

Nu är det riktigt kallt ute igen -22 grader. På dagen är det lite bättre men nätterna är inte kul. Hoppas bara att fläkten funkar där nere i hålet så att vi får ha vatten.

Imorgon ska vi måla det sista i Bellans rum och så blir det simskola igen. Men känner verkligen för en lugn och skön söndag hemma efter dagens kaos =)

Avslutar med lite sköna bilder som Jocke tog på Isabelle för nån vecka sen. Hon sprang och hoppade framför kameran, blev lite roliga bilder faktiskt =)
Och på Cornelia i pulkabacken. Vet inte om bilderna är för små men hon har så sköna ansiktsuttryck =)









Ha en härlig fortsatt helg!

Puss & kram

Målar!

Igår började jag och Jocke prata om att göra om i Isabelles rum. Hon har ju bebistapeter med ankor på i rummet, Visserligen jättesöta tycker jag fortfarande men som hon själv säger: "Mamma jag börjar bli för stor för anktapeter" =)
Så vi tänkte att eftersom vi inte har något direkt planerat i helgen så kör vi igång. Så ikväll spacklade Jocke och så började vi måla. Ljusrosa väggar och imorgon ska jag åka in till Norrtan och kolla efter en tapet till en fondvägg. Ny matta och en sänglampa har vi köpt också.
Om Isabelle själv fick välja så vill hon ha som fondvägg en stor bild på henne och Algot (hennes stora kärlek på dagis) när dom gifter sig =) Hihi så gulligt!! Hon är verkligen helt seriös när hon säger att hon och Algot ska gifta sig. För ett tag sedan hade hon t.o.m bestämt vilken dag och tid. =)

Så nu har vi att sysselsätta oss med iaf =) Förutom ridskola och simskola. Får se hur det går med Cornelia och ridningen den här gången.
Ringde barnmottagningen i veckan men dom tyckte vi kunde avvakta för det var vanligt med lite yrsel och så när barnen växer mycket. Men idag efter skolan var hon jättehängig och verkade ledsen och tyckte det var jobbigt att må illa hela tiden. Hon säger att hon mår illa varje dag i skolan. Får kanske ringa nästa vecka igen och försöka få en tid.

Nu är det -20 grader så vi får se om vattnet fryser igen =( Jocke och Ronny och har varit ner och fixat för att förhindra det och jag har fyllt upp vattendunkar för säkerhets skull. Orkar inte att det fryser!!

Nu ska jag kolla vem som åker ur Lets Dance!

Trevlig helg!!

Puss & kram


Onsdag!

Hela dagen igår fick vi klara oss utan vatten! Man förstår inte hur beroende man är förräns man blir utan. Diskberget bara växer, man kan inte duscha eller spola i toan (vilket gör att man får hålla igen vissa saker). Var och tränade body combat igår så då kunde jag iaf duscha där.
Men imorse var vattnet iaf tillbaka =) Skönt!!

Tänkte träna idag också egentligen men chefen frågade om jag kunde stanna kvar och stänga så då hann jag inte det. Fick 5 pallar varor idag så det gjorde inte så mycket, var bra med några timmars extra arbete.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva så jag säger gonatt!!

Puss & kram!

Alla Hjärtans Dag!

Då var den här, dagen som alla blir så hysteriska över. Själv bryr jag mig inte ett dugg...faktiskt!! Jag köpte med mig gelehjärtan till barnen men jag och Jocke köpte inget till varandra. Tycker det är helt onödigt. Jo vi köpte lite ost, kex och vindruvor som vi ska äta ikväll iofs.
Men på jobbet idag hade vi mycket att göra ett tag. Har stått i flera timmar och bara bundit och packat in rosbuketter. En kille köpte 10 st rosor för 650:-!!! Helt otroligt hur man kan lägga så mycket pengar på något som troligtvis har vissnat efter en vecka. Gulligt visst, men ganska korkat också. Jaja vissa folk har visst gott om pengar men om man som vi får vända på slantarna så har man inte råd att lägga pengar på sånt. Vi får visa våran kärlek på annat sätt istället =) Funkar det med med pussar och kramar och snälla ord =)



Helgen var lugn och skön. Ridskolan i lördags slutade tyvärr samma som förra gången. Cornelia blev illamående och ville inte rida. Börjar ana att hon kan ha lågt blodtryck eller något. Det blir ju en viss väntan i ridhuset med tjocka kläder och en hårt åtsittande ridväst som trycker. Vet ju själv hur det är eftersom jag har lågt blodtryck och har lidit ganska mycket av det när jag var yngre. Men vi ska ringa vårdcentralen och förhoppningsvis få kolla det, kan ju vara bra att veta.

Igår var vi i kyrkan på familjegudtjänst eftersom Cornelia skulle sjunga med kören. Jättefint när barnen sjöng men resten av gudstjänsten är ju inte så kul...långtråkigt!!
På eftermiddagen skulle Isabelle börja på simskola. Hon var lite tveksam först men när hon fick veta att en dagiskompis skulle gå i samma grupp blev hon jätteglad =) Och hon verkade tycka det var riktigt roligt på simskolan men lite svårt sa hon =) Och idag sa hon att hon längtade till nästa gång.
Efter simskolan lyxade vi till det med McDonalds så slapp vi laga middag.

Imorse var det -26 grader ute!! Skitkallt! Vi trodde ju att vattnet skulle frysa men när vi kom hem från jobbet var det lugnt. Skönt tänkte vi men typ en timme senare var det tomt i kranen =( Så nu har vi inget vatten och som vanligt så får Jocke och Ronny knata ner och fixa. Så j-a irriterande när dom andra grannarna inte bryr sig. Gör inte ett skit, kan inte ens skotta framför brevlådorna när det snöat. Nej det får nog bli ett gnälligt brev snart i deras brevlådor tyvärr.

Nej nu ska jag gå och umgås lite med min man =)

Stor puss till alla underbara på Alla Hjärtans Dag!!


Insnöad!

Har inte kommit till jobbet än fast jag började kl 9. Är typ 3 dm snö på hela vägen och plogbilen har fortfarande inte varit här. Ringde vid 10-tiden och då höll han fortfarande på med sin lilla väg och det blåste tydligen igen hela tiden så han fick börja om igen. Lär inte komma till jobbet alls idag...



Tur att vi bor nära skolan iaf så Cornelia kunde gå. Men det var ju som ett helt träningspass att pulsa den korta vägen dit. Cornelia sa att hon blev så trött så det kändes som att hon skulle svimma. Det blir nog ingen vanlig skoldag för henne iaf för många fröknar var insnöade och skolbussarna skulle inte gå alls. Så det blir nog inte så många barn där.
Eftersom alla grannar här också är insnöade så passade vi på att ta en fika med Ronny och Carina.
Hoppas bara att plogbilen kommer innan kvällen eftersom vi behöver handla mat tills ikväll då vi bjudit Erin och Niklas på middag. Annars får vi bjuda på havregrynsgröt och shakes ;)

Va ju lite typiskt att man inte kunde gå till jobbet idag eftersom vi skulle ha trädgårdskurs hela förmiddagen och det behöver jag ju verkligen!

Jaja nu ska jag ta och vika lite tvätt så jag får plats att hänga nytt. Det är sånt som man får passa på att göra en dag som denna...

Slapp i soffan...

Puss & kram


Onsdag!

Den här veckan har jag och Linn provat på några pass på NTC. Igår var det Body combat vilket var ganska kul men blir nog roligare när man gått några gånger. Idag provade vi RPM (spinning) och det var TUNGT!!! Kommer ha sån träningsvärk i låren imorgon =) Men det är bara härligt, då känns det att man jobbat!

Igår fick jag en tid till kirurgen. Den 9 mars ska jag dit och ta bort knölen. En hel månad får man vänta =( Det värsta är att mitt hår är jätteslitet och jag skulle verkligen behöva klippa mig men jag vill inte göra det förräns den är borta eftersom den är öm.

Längtar så till helgen nu! Har fullt upp men kommer bli mysigt att få mycket tid med barnen. På fredag har vi bjudit Erin och Niklas på middag, blir trevligt =) 

Puss & kram

Äntligen söndag!

Den enda gången man längtar efter söndag kväll är när man jobbar helg och nu är äntligen denna helg över =) Ledig dom två kommande helgerna!
Det har flytit på väldigt bra iaf på jobbet. Och idag kom Tessans lilla hundvalp Zeke och hälsade på också. Så jäkla söt! Jag är verkligen ingen hundmänniska och skulle aldrig vilja ha egen hund men valpar är ju så underbart söta så man vill bara äta upp dom =) Han e så sprallig och lekfull men man får passa sig för dom sylvassa tänderna, han är ju ganska nafsig.

Igår kollade vi på melodifestivalen. Jag tyckte låtarna var väldigt dåliga. Det var ju egentligen bara dom två som gick direkt till finalen som var bra så det var ju bra att svenska folket röstade rätt för en gångs skull.
Det var mysigt att titta hela familjen men barnen blev trötta. Dom höll på att somna, till och med Cornelia som väntat flera månader på melodifestivalen.

Ikväll tittade jag och Jocke på en film som heter Buried. Den handlar om en kille som blir tagen som gisslan i Irak och levande begravd i en träkista och hela filmen handlar om vad han gör i kistan för att bli räddad. Låter som att den skulle vara långtråkig med bara en scen hela tiden men den var faktiskt väldigt bra och spännande och slutet var helt sjukt! Verkligen sevärd film!

Vad händer i veckan då? Ja det blir träning tisdag och onsdag. På tisdag ska jag prova Bodycombat hos Linda på NTC och så blir det danspasset igen på onsdag.
På lördag drar Jocke iväg till Micke i Nynäs och blir borta tills på söndag. Så jag och barnen får hitta på något själva. Vi har ju ridskolan på lördag och på söndag em ska Isabelle börja på simskola. Ska bli intressant och se hur hon klarar det. Skulle inte förvåna mig om hon totalvägrar att gå in. Första gången får ju vi föräldrar vara med och titta på så då kanske det går men nästa vecka  får vi se...
Är det någon som är leksugen i helgen så hojta till =)

Puss & kram

Melodifestivalen!

Här hemma bunkrar vi upp med popcorn, godis, grönsaker, dipp och läsk för om tio minuter börjar Melodifestivalen! Härligt med sex lördagar med mys framför teven med hela familjen =)


Omotiverad idag!

Idag har jag slarvat =( Är så väldigt väldigt sugen på riktigt god mat och allt snask man kan!! Godis, chips, glass, you name it! Idag när jag kom hem luktade det pannkakor i huset och jag hade kunnat offra min ena arm för att få glufsa i mig det med massa grädde och sylt...! Men nej jag fick äta en burk snabbnudlar. Och jag har ätit havregrynsgröt till frukost OCH lunch i en vecka nu. Tycker det är helt okej iofs men vill ha mat!
Det är ju inte så att vi struntar i att äta middag, det brukar vi göra, det är bara dom senaste dagarna nu som det blivit lite slarv. Ungarna har fått äta rester och då har vi bara tagit något enkelt.
Iaf så har mitt slarv nog inte varit någon katastrof. Jag tog några kaffekolor på jobbet (sååå goda) och åt lite russin nu på kvällen. Och så struntade jag i crosstrainern fast jag borde gått. Men kände mig inte alls motiverad...

Igår var jag ju iaf på danspasset på Friskis och det var helt okej! Hade lite svårt att hänga med i alla rörelser så här i början så jag tröttade inte ut mig totalt men det blir bättre när man lärt sig. Kommer nog fortsätta med det passet.

I helgen blir det till att jobba. Känns som det var alldeles nyss jag jobbade helg. Tiden går så himla fort men det ska man väl vara glad för nu när våren snart är här :)

Puss & kram

Syskonkärlek!

Imorse när jag skulle gå in till Isabelle för att väcka henne var sängen tom. Jag hittade henne liggandes i Cornelias säng. Så söta var dom, Cornelia låg och höll om Isabelle =)
Jag var bara tvungen att springa ner och hämta kameran men tyvärr så hade dom vaknat till när jag kom upp igen men jag knäppte ett kort ändå på mina nyvakna små sötnosar.



Bråkar gör dom ibland men syskonkärleken finns verkligen där, det märker man =) Cornelia kan verkligen vara gullig och snäll mot sin lillasyster =)

Iaf så var jag till läkaren idag. Hade hoppats på att dom skulle ta bort min knöl i nacken men när hon känt på den sa hon att den satt för nära ryggraden och därför vågade hon inte ta bort den själv. Så hon skulle skicka en remiss till kirurgen. Irriterande!!! Kunde hon inte ha tagit det beslutet redan förra gången jag var där så hade jag ju kunnat äta penecillinet medans jag väntade på tid hos kirurgen?? Nu kunde det ta flera veckor verkade det som... Grrrr!!! Det är bara att hoppas att den inte blir infekterad igen.

Eftersom barnen ändå var i skolan och på dagis passade jag på att hälsa på Cissi som var hemma med Ida. Vi spelade ett nytt tärningsspel och käkade lunch. Så mysigt att bara sitta där och snacka och dricka kaffe =)

Hem och göra middag, och sen blev det födelsedagsfika hos Carina och Ronny. Har blivit erbjuden fikabröd både där och hos Cissi men inte tagit en enda =)

Gick på crosstrainern och gjorde situps hemma framför teven ikväll. Imorgon blir det danspass på Friskis! Hoppas det är roligt!!

Imorgon blir det till att jobba hårt! Linn är sjuk och ingen kunde hoppa in så det är bara jag, Theresia och Micke där. Hoppas det är hyfsat lugnt med kunder då.

Nu ska jag nog gå och lägga mig och läsa ut min bok =)

Puss & kram

RSS 2.0